ACO - promotiefilmpje

Voor het dynamische bedrijf ACO mocht ik, in opdracht van InterVoiceOver, een promotiefilm inspreken. Het origineel was in het Engels; aan mij de taak om dezelfde ‘Tone of Voice’ , cadans en timing in het Nederlandse filmpje te krijgen. Dat ging best goed! Maar oordeel zelf..

Bekijken                                                                                

GR de Bevelanden - uitleg-animatie 2018

Namens BlackDesk, een fris reclamebureau in Zeeland, mocht ik voor GR de Bevelanden een animatievideo inspreken, waarin wordt uitgelegd hoe mensen makkelijk online een uitkering bij hun gemeente kunnen aanvragen, via ‘de SNELBALIE’. Aanvankelijk moest de tekst in anderhalve minuut gepropt worden, maar na overleg met elkaar is besloten de animatie te verlengen tot ruim twee minuten, wat de boodschap veel beter overbrengt. Een fijne samenwerking! Leerzaam, in dit geval voor beide partijen. Deze opnamen heb ik in mijn geïmproviseerde, maar met professionele apparatuur uitgeruste, thuisstudio gemaakt. Blij met het resultaat!

Bekijken

Worrell en Jetten - presentatiefilmpje 2018

Voice-over - In opdracht van AppStudio.nl voor de creatie en productie t.b.v. WJ Online animatie van Worrell & Jetten.

Ik sta ingeschreven bij stemmenbureau InterVoiceOver en dit was mijn eerste klus. Worrell en Jetten is een online boekhoud'kantoor' dat het mensen mogelijk maakt om al hun administratie helder, overzichtelijk en veilig online te doen. Om het imago van boekhouden uit het 'stoffige' te halen, zochten ze een frisse stem, activerend, motiverend, zonder belerend te zijn. Ook mocht het niet te populair klinken. Best lastig, maar volgens mij is het gelukt! In ieder geval was de klant tevreden. 

Bekijken                                                                                

Diplomafilmpje GLR 2014

Ieder jaar maak ik als mentor (ik geef les op het Grafisch Lyceum Rotterdam) een afscheidsfilmpje voor mijn klas, die op groot scherm vertoond wordt tijdens de diplomashow in het Hofpleintheater. Dit keer liet ik ze allemaal een door mij geschreven tekst (gericht aan een klasgenoot) oplezen, welke ik vervolgens allemaal met een ander stemmetje heb ingesproken. Zonder vervorming. Tijdrovend, leerzaam maar vooral heerlijk om te doen. Door dit filmpje kwam ik erachter dat ik mij wilde gaan ontwikkelen als professioneel stemacteur.

Bekijken

Woonstad Rotterdam - instructievideo 2017

Inmiddels heb ik een viertal instructiefilms mogen inspreken voor Woonstad Rotterdam. Dit is de derde - hierin worden bewoners gewezen op de gevaren en (preventieve) herstelmogelijkheden van een zwakke funedering. De Tone of Voice moest die zijn van een arts die slecht nieuws brengt: Het is erg, maar we kunnen het oplossen.

Bekijken                            

KWH - STEM - presentatie-animatie 2017

KWH is hét landelijke kwaliteitscentrum voor en door woningcorporaties. Zij hebben een onderzoeks-tool ontwikkeld voor woningcoorperaties, STEM. Hier heeft Pressure Line een animatie voor gemaakt en ik mocht de voice-over hiervoor inspreken.

Bekijken                               

GLR Lesmateriaal - Hoe maak je een merk?

Op het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft een bevriende collega van mij, Bas Tiemes, een reeks lessen ontwikkeld waarmee onze studenten kennis maken met het starten van een eigen bedrijf. Hiertoe heeft hij een vijftal filmpjes gemaakt, waar ik de introductie-voice-over voor deed. Hier deel 1.

Bekijken

PULSE - een EU project

Pulse: Language and Communication Skills for Foreign Nurses heeft als doel om medisch personeel dat in Nederland wil werken, of juist in het buitenland, te helpen hun taalontwikkeling van het gewenste land te verbeteren. Hiertoe heeft Pressure Line een aantal animaties / rollenspellen gemaakt en ik sprak samen met actrice Sanne Verboom een zestal filmpjes in. Belangrijk hierbij was vooral dat het niet te snel ging, en duidelijk gearticuleerd.

Bekijken                                 

'Ham on Rye' by Charles Bukowski

Joost Horrevorts is een videokunstenaar. Gebasserd op een gedicht van één van zijn - en mijn! - favoriete schrijvers/dichters, Charles Bukowski, heeft hij beelden geschoten en hij zocht iemand die, in het Amerikaans-engels, een doorleefde stem kon neerzetten. Het moeilijke zat hem vooral in het feit dat de film al afgemonteerd was, zonder enige speling in tijd, en ik dus in één take, met een precieze timing, de tekst moest inspreken op de film. Na ongeveer 24 takes stond hij er naar tevredenheid op. 

Bekijken